Кремъл нарече глупости публикациите, че руският президент Владимир Путин планира да

...
Кремъл нарече глупости публикациите, че руският президент Владимир Путин планира да
Коментари Харесай

Песков каза какво ще прави Путин на 9 май

Кремъл нарече " нелепости " изявленията, че съветският президент Владимир Путин възнамерява да обяви война на Украйна и всеобща готовност на 9 май, когато Русия отбелязва Деня на успеха, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Няма такава опция. Това са нелепости ", сподели пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос дали има възможност Русия да разгласи война на Украйна на 9 май.

" Това не е правилно, това са нелепости ", съобщи той във връзка спекулациите, че Путин има намерение да разгласи готовност в Русия в Деня на успеха.

Песков сподели, че Украйна всеки ден трансформира позицията си в договарянията с Русия. Според него непоследователността на Киев не дава убеденост, че договарянията може да бъдат продуктивни.

По думите му съветските войски не щурмуват завода  " Азовстал "  в украинския град Мариупол, а попречват опитите на блокираните там бойци да излязат на огневи позиции.

Песков съобщи, че Кремъл следи подготовката на нов пакет наказания на Европейския съюз срещу Русия и обмисля разнообразни разновидности за отговор. Европейската комисия през днешния ден предложи Европейски Съюз да наложи още наказания против Москва, в това число последователно да спре вноса на съветски нефт.

Говорителят на Кремъл сподели, че няма договореност за среща сред Путин и папа Франциск. По-рано Франциск изрази подготвеност да посети Москва, с цел да се срещне с Путин за разискване на споразумяване на обстановката в Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР